Experienta WMF
Primele espressoare premium care aduna 125 de ani de experienta. Inca din anul 1880, WMF s-a ocupat cu studierea procesului de preparare al cafelei. Primul espressor profesional de la WMF a fost lansat in 1927. Aproape 30 de ani mai tarziu, in 1955, a inceput seria de succese remarcabile ale expresoarelor WMF, atunci cand WMF a preluat conceptul “espresso” din Italia si l-a implementat in sectorul de catering din Germania, prin intermediul primului espressor complet automat. A urmat apoi un sir lung de inovatii foarte reusite, care au condus WMF catre un succes rasunator pe plan international.
Astfel, WMF a devenit primul producator care, dupa dezvoltarea primului espressor complet automat, a introdus in sectorul HoReCa si sistemul complet automat de preparare a bauturilor cu lapte (ex. cappuccino, latte macchiato), prin simpla apasare a unui buton. Puterea de inovatie, calitatea si experienta vasta stau la baza reputatiei excelente de care se bucura astazi espressoarele profesionale WMF. Acestea asigura cea mai buna calitate a cafelei din sectorul gastronomic de top, la nivel mondial. Totodata, WMF va pune la dispozitie si espressoare pentru uz casnic, cum ar fi WMF 1000.
1880
Inca din 1880, WMF s-a ocupat cu studiul procesului de preparare al cafelei. La inceput, primele dispozitive de preparat cafea aveau foarte putine elemente compatibile cu cele ale unor espressoare asa cum le cunoastem in ziua de azi. Acestea functionau dupa principiul percolatorului, unde apa se ridica printr-un cilindru si trece prin cafeaua macinata, asezata undeva in partea superioara a dispozitivului.
1927
In 1927 prima masina de cafea de mari dimensiuni de la WMF reprezenta inceputul unei noi revolutii tehnice. Functiona pe baza de aburi sub presiune si era singura masina la care componentele care intrau in contact direct cu cafeaua erau confectionate din Cromargan (un otel special dezvoltat de uzinele Krupp, ale carui drepturi exclusive de utilizare au fost incredintate companiei WMF). Aparatul se remarca prin rapiditatea sa si prin usurinta cu care era folosit. Acest model deja aplica 2 procese de preparare: cel fara presiune si cel « express » (adica cu presiune), fiind mult mai rapid.
1948
Declansarea celui de-al 2-lea Razboi Mondial a intrerupt dezvoltarea de succes a masinilor de cafea WMF. Activitatea a fost reluata abia in 1948.
1954
In 1954 WMF a reusit o noua patrundere de succes pe piata cu modelul “WMF 1000 Blitz”, o masina care se racorda la reteaua de apa curenta si care se monta pe perete. Acest model era fiabil, robust si foarte usor de utilizat.
1955
In 1955 WMF a “importat” conceptul espresso din Italia si astfel a fost lansat primul “expresor”. Acesta a reprezentat un moment de referinta, atragand totodata atentia consumatorilor din Germania, dar si din strainatate. Espresso a devenit o bautura la moda si in scurt timp espressorul a devenit un obiect indispensabil in sectorul gastronomic. Succesul rasunator al WMF pe piata aparatelor de cafea nu mai putea fi oprit. Si au urmat si alte momente importante.
1958
In 1958 modelul “Filtromat” se remarca datorita noului sistem cu boiler care separa apa folosita la prepararea cafelei de abur.
1969
In 1969 modelul “Programat” a inspirat intreaga planeta. A fost primul model complet automat si controlat electronic, conceput pentru volume mari. Tot procesul de preparare al cafelei, de la portionarea cafelei macinate pana la umplerea cestilor, era complet automatizat. O alta inovatie o constituia « waiter lock » (cheia chelnerului/barmanului) care permitea un control mai riguros al bauturilor preparate si alocarea acestora chelnerilor care le serveau. Un alt avantaj il ofereau diversele combinatii de accessorii disponibile, precum si sistemul “dual freshness”. Prin introducerea modelului Programat, WMF a reusit sa devina liderul acestui segment de piata.
1986
In 1986 a aparut urmatorul model, care avea sa devina din nou lider pe piata mondiala. “Etamat”, espressorul complet automat, nu prepara numai cafea, dar si alte specialitati precum Café Crème si Espresso, folosind macinatoare (rasnite) incorporate. Fiecare ceasca era preparata individual cu cafea proaspat macinata, prin simpla apasare a unui buton.
1995
In 1995 a fost lansat modelul “Bistro” – un espressor complet automat care prepara fiecare bautura individual, specialitati pe baza de cafea, dar si pe baza de cafea cu lapte. In 1998 devine primul espressor care putea prepara chiar si specialitatea “Latte Macchiato” prin apasarea unui buton. Aceasta inovatie a avut un succes imens in intreaga lume.
2001
In 2001 un alt espressor WMF cucereste sectorul gastronomic international. Este vorba de modelul “combiNation”, primul espressor cu design modular care oferea clientilor posbilitatea de a-si configura propriul aparat in functie de necesitatile specifice si care putea fi ulterior extins sau upgradat, oricand se dorea acest lucru.
2006
Prin intermediul lui WMF1000, WMF reuseste sa aduca cei 125 de ani de experienta in domeniul aparatelor de cafea si in sectorul de uz casnic. WMF 1000 este primul espressor profesional complet automat care poate fi folosit acasa.
2007
Noul “bistro!” este urmasul modelului “Bistro” conceput in 1995, acesta din urma fiind considerat cel mai de succes model din istoria expresoarelor WMF datorita numarului impresionant de unitati vandute. In afara unui design complet nou si deosebit, aduce si o multitudine de functii si de optiuni noi, cu scopul de a imbunatati calitatea bauturilor preparate si de a oferi utilizatorului cat mai multe posibilitati, dar si pentru a fi mult mai usor de folosit.